FAQ

Q: Kostyme: I Wikien står det at basisplagget er en romslig kjortel som rekker til knes. Om vinteren kan de bruke kilt eller surre et ullklede rundt seg. Betyr dette at Fjellfolk ikke bruker bukser eller andre benplagg?

A: De kan alltids gjøre det, særlig hvis det er ting surret rundt dem. Altså, det jeg mener å si er at det ikke er meningen å ha veldig strikse kostymekrav. Dersom du har lyst til å komme i skinnbukser, så bevares, kom i skinnbukser. Det vi dog håper å unngå, er at halve laiven kommer i den samme vamsen + militære vadmelsbukser som de bestandig har hatt på laiv. Hvis kostymet ditt gir samme vibb som Conan eller fjellklanene fra Game of Thrones, så er du i mål.

Q: Våpen: Er alle voksne fjellfolk våpenfør, eller bare noen av dem?

Antar at klubber, spyd, buer, steinøkser o.l. er saklig. Er «blankvåpen» (ekte, harde våpen) lov å ha med eller må alle våpen være i latex? Er det slik at alle jegere og andre våpenføre bør skaffe seg latex-klubber og lignende til laiven, eller er det slik at våpen helst ikke skal bringes til Tings så derfor er ikke våpen så farlig?

A: Dette er ikke en blankvåpenlaiv, det er ikke tillat med blankvåpen på denne laiven, så skaff deg latexvåpen.

Alle fjellfolk kan bruke et våpen, som regel spyd, pil og bue eller begge deler. Det er ikke et problem å ta med seg våpen til tings – man skal jo tross alt reise, og det kan være farlig – men tradisjonene sier at man ikke bare gyver løs på hverandre under et ting, og tradisjonene regnes som hellige og ubrytelige.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*